Запрошення на Третій Мегамарш у вишиванках в Токіо (2015)

← Назад до новин

Вже 24 травня в центрі Токіо, район Ґінза, відбудеться Третій Мегамарш у вишиванках в Токіо.

Враховуючи неодноразову підтримку та допомогу Японії Україні, цьогорічний парад присвячений дружбі та взаємопідтримці між країнами.

Урочиста хода розпочнеться з парку Мізутанібаші (збір о 14.00), що розташований неподалік станції Ґінза та Токіо, та попрямує центральними вулицями столиці у напрямку парку Хібія. За традицією, захід продовжиться спілкуванням та співом українських пісень у парку. Організатори заходу – спільнота українців в Японії «Краяни» вдячні за підтримку Посольству України в Японії та місії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до акції у події на Фейсбук.

Маршрут параду

В Токіо мегамарш у вишиванках вперше відбувся у 2013 році за ініціативи українських студентів Токійського аграрного університету. У 2013 році захід зібрав більше 70 українців, які проживають в Японії, а також японців, яким цікава та небайдужа Україна. Маршрут пролягав через відоме перехрестя на станції Шібуя та площу Хачіко.

Традиція підтрималась і в 2014 році зібравши понад 120 українців, японців та громадян інших країн в центрі Токіо, неподалік від урядового кварталу та Імператорського палацу, виразивши свою підтримку Україні в неспокійні часи.