Український фестиваль на станції Комае в Токіо

← Назад до новин

7 травня мерія міста Комае разом зі спільнотою українців в Японії НПО «Краяни» та школою “Джерельце” провели Український фестиваль «Відчуй Україну».

Пані Марія евакуювалась із Запоріжжя до своєї доньки Наталі Лисенко, родина якої проживає в цьому місті. Шлях до Японії для літньої жінки був нелегких 7 днів.


Дізнавшись про історію пані Марії мер міста Комае пан Мацубара запросив на зустріч познайомитись.


В розмові запропонували пригостити його справжнім українським борщем. І проста ініціатива переросла в чудовий фестиваль з безкоштовною роздачею борщу на 500+ порцій, який приготували наші славні україночки за рецептом пані Марії, та квітів соняшників кожному відвідувачу.


Місто заполонилось жовто-блакитними кольорами та повсюди радували око українські вишиванки, у які були вбрані не тільки українці. Японці зі сльозами на очах висловлювали слова підтримки Україні, розкуповували українські сувеніри, виготовлені руками вчителів та батьків української недільної школи в Токіо «Джерельце», розпитували про Україну.


Концерт не залишив байдужим жодного японця. Наші талановиті артисти своїми пронизливими виступами викликали багато емоцій та овацій. У цей день весь час лунала прекрасна українська музика, яка створювала настрій гостям та заряджала позитивною енергією.


На фестивалі також великий інтерес у японців викликала виставка виробів українських народних ремесел — мальовничі писанки та мотанки, косівська кераміка та традиційне українське вбрання. Японці із зацікавленістю дізнавалися більше про Україну , відповідаючи на питання вікторини та роздивляючись фотовиставку, промовисті світлини якої демонстрували Україну до початку війни та після російського вторгнення.


У цей день невеличке японське місто Комае перетворилося на велику українсько-японську родину, де усі об’єдналися заради однієї мети — щоб підтримати Україну, побажати перемоги і миру нашій рідній землі.


Дякуємо мерії міста Комае за співпрацю та можливість долучитися до заходу і провести його на високому рівні, а також всім учасникам.


Команда «Краян» та «Джерельця» — ви неймовірні!!

Фестиваль за приблизним підрахунком відвідало біля 3000 жителів міста та гостей з інших куточків Японії! Виручені кошти від продажу сувенірів – 333 059 єн та зібрані пожертви 1 134&nbsp824 єн будуть переказані на рахунки Краян та Амбасади України в Японії.

Переможемо! Все буде Україна!